Biodanza info

biodanza - rolado toro

Biodanza is ontwikkeld door Rolando Toro, een Chileense antropoloog, psycholoog en dichter, vanuit inzichten in de biologie en de menswetenschappen. Wetenschappelijk onderzoek bevestigt de invloed op het immuunsyteem en het algemeen welzijn, zowel fysisch als psychisch.

Waarom Biodanza?
Door biodanza ontdek je datgene wat in potentie in jezelf aanwezig is. Dat is mooier dan je zelf kunt vermoeden. Iedereen heeft het verlangen zichzelf uit te drukken. Je lichaam wijst je de weg. In de ontmoeting met de ander maak je verbinding met jezelf. Door biodanza ontdek je wat werkelijk belangrijk voor je is
“Je moed en je verlangen om te leven nemen toe, je relaties met partners, vrienden en ouders verbeteren. Je krijgt toegang tot liefde en sensualiteit. Je creatieve vermogen neemt toe. Je hebt meerenergie voor je werk en je studie. Je bent tevreden met jezelf en ziet de kwaliteit van je leven toenemen.”
(Rolando Toro Araneda)

Wat is het doel van Biodanza?
Het belangrijkste doel van biodanza is integratie van denken, voelen en handelen. De muziek en de oefeningen helpen je uit je hoofd te komen en contact te maken met je gevoel. Biodanza laat je opnieuw verliefd worden op het leven. Biodanza is in de jaren 60 ontwikkeld door de Chileense antropoloog en psycholoog Rolando Toro Araneda.

Voor wie is Biodanza?
Biodanza is er voor iedereen die van muziek en dansen houdt, je hoeft niet goed te kunnen dansen. Het gaat niet om pasjes,iedereen kan het. Met biodanza dans je vanuit je innerlijke beweging, ieder beweegt op zijn eigen authentieke manier. Door te bewegen op muziek kom je in contact met je lijf en je hart.

“Biodanza nodigt ons uit intens te genieten van het moment.
Als we in het hier en nu zijn, wordt het leven fantastisch
en is elk moment vol van verrukking.
Biodanza is eigenlijk het opnieuw ontdekken van liefde.”
(Rolando Toro Araneda)

Meer over  Biodanza?
Biodanza is een methode van menselijke integratie gebaseerd op de combinatie van muziek, beweging en emotie. Door eenvoudige oefeningen krijg je de kans om meer in contact te komen met jezelf en de anderen. Biodanza versterkt het immuunsysteem, het zenuwstelsel, het functioneren van alle organen en creëert een nieuwe verbondenheid met het lichaam

Binnen het biodanza syteem zijn er vijf ervaringslijnen waarlangs gewerkt wordt:
– Vitaliteit : Het leven met meer energie tegemoet treden.
– Seksualiteit : Het ervaren van verlangen en plezier in je eigen sensualiteit.
– Creativiteit : Je creatieve vermogens aanspreken.
– Affectiviteit : Tederheid en respect in het geven en ontvangen van universele liefde.
– Transcendentie : Uitstijgen boven je ego om een hoger niveau integratie met de mensheid, de natuur en de kosmos, te bereiken.

Al na één workshop zijn voor de meeste deelnemers duidelijke effecten merkbaar, soms zelfs blijvend. Biodanza versterkt je zelfvertrouwen, en geeft je meer bewustzijn over je instinctieve vermogens die je nodig hebt voor een gezond leven.